Werkzaamheden - Bureau Bax

Journalistiek, redactie, conceptontwikkeling, verslaggeving, regie, samenstelling en meer. Bureau Bax maakt tekst- en radioproducties. Gericht op mens, maatschappij, kunst en cultuur.

Werkzaamheden

Werkzaamheden

Tekst

Reportages, nieuwsartikelen, achtergrondverhalen en interviews zijn voor Bureau Bax dagelijkse kost. Het bureau schrijft graag voor kranten en publiekstijdschriften en is bedreven in het maken van magazines, personeelsbladen, brochures, folders, websites en teksten voor boekwerken en tentoonstellingen.

Diverse rollen kunnen daarbij door Bureau Bax worden vervuld. De rol van journalist voor een artikel in een tijdschrift of krant, van tekstschrijver voor brochures of folders, van coördinator, eindredacteur of hoofdredacteur voor de productie van een magazine of boekje. Ook kan Bureau Bax de rol van adviseur vervullen bij de ontwikkeling van een website, gids of catalogus.

Bureau Bax werkt voor heel verschillende opdrachtgevers. Denk aan: overheden, musea, concertzalen, theaters, maatschappelijke organisaties, goede doelen, bedrijven, (beroeps)verenigingen, onderwijsinstellingen, tijdschriften, uitgevers en kranten.

Radio

Op radiogebied is Bureau Bax breed inzetbaar. Achter de microfoon: live verslaggeving, documentaires, nieuwsreportages, radio-interviews, portretten. Maar ook met andere facetten van het radiomaken is het bureau bekend. Zo heeft Bureau Bax veel ervaring met radioredactie. Onderwerpen bedenken, gasten regelen, draaiboeken schrijven. En met het regisseren van uitzendingen. Van actualiteitenprogramma’s tot interviewprogramma’s. Van Radio 5 tot Radio 1. Met ervaren, door de wol geverfde presentatoren en met presentatoren die voor de eerste keer achter de microfoon plaatsnemen. Op locatie met een zendwagen of in de studio.

Alles op een rij

Waarvoor kan een opdrachtgever terecht bij Bureau Bax?

  • Journalistieke teksten: artikelen, interviews, reportages, profielen, analyses in magazines, kranten, boeken en op het web.
  • Educatieve en informatieve teksten: gidsen, magazines, brochures, folders, catalogi, boeken, lesmateriaal, teksten voor rondleidingen, musea en tentoonstellingen. 
  • Eindredactie en coördinatie.
  • Conceptontwikkeling en productie van boekwerken, magazines, brochures en websites.
  • Communicatie: advies, strategie en plan. 
  • Radio: verslaggeving, redactie, regie, samenstelling, documentaire en montage.