Portfolio - Bureau Bax

Weekmedia

Kunst en cultuur

Na een stage van een half jaar bij het Amstelveens Weekblad, kreeg Klaartje het aanbod om parttime bij Weekmedia te komen werken.Twee dagen per week maakte Klaartje de pagina UIT in Amstelland. De pagina over kunst en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen.

Amsterdams Stadsblad

Na een jaar als verslaggever kunst en cultuur, ging Klaartje als algemeen verslaggever voor het Amsterdams Stadsblad aan de slag. Ze kreeg de editie Amsterdam-West onder haar hoede. Ze schreef onder meer over stadsvernieuwing in de westelijke tuinsteden, gedwongen huis-uitzettingen, projecten om taalachterstand tegen te gaan en ze volgde de politieke besluitvorming in de stadsdelen.

 Amstelveens Weekblad

Een vaste aanstelling bij Weekmedia kreeg Klaartje in de zomer van 2002. Ze verruilt dan het Amsterdams Stadsblad, voor het Amstelveens Weekblad. Van het hondenpoepbeleid en een 100-jarige inwoonster, tot fraude met parkeervergunningen en gemeentepolitiek. Klaartje berichtte over alles dat voor de bewoners in Amstelveen interessant en nieuwswaardig was. 

Bouwfraude

Journalistiek hoogtepunt was voor Klaartje het dossier bouwfraude in Amstelveen. In een serie artikelen en interviews met klokkenluider Ad Bos, schetste Klaartje de dubieuze rol van de gemeente Amstelveen in de bouwfraude-affaire.

2000-2005 

“Klaartje is een enthousiast en toegewijd journalist. Ze is in staat om ingewikkelde en complexe onderwerpen kort en helder in verhalen te vervatten. Ze slaagt er regelmatig in nieuws boven water te halen waar andere kranten van dromen en levert waardevolle bijdragen aan discussies die leven in de Amstelveense gemeenschap.”


Robbert Wortel, redactiechef Weekmedia, augustus 2004