Portfolio - Bureau Bax

Studenten van verschillende kunstacademies initieerden kennisplatform KICK. Klaartje was betrokken bij de oprichting en was hoofdredacteur van KICK Magazine.

Portfolio

KICK Magazine

Kennis delen, informatie uitwisselen, elkaar inspireren en met elkaar in contact komen. Eind 1999 richtten enkele creatieve studenten een platform voor kunstacademiestudenten op: KICK. Uithangbord van het platform werd KICK Magazine. Klaartje, die ook bij de oprichting van KICK betrokken was, werd gevraagd als hoofdredacteur van het magazine.

KICK magazine verscheen 4 x per jaar en werd verspreid op alle kunstacademies in Nederland. In het magazine artikelen over inspirerende voorbeelden uit de kunstwereld, ambitieuze projecten van academiestudenten, bijzondere afstudeerconcepten enzovoorts. Daarnaast was er natuurlijk veel aandacht voor de initiatieven van KICK zelf, zoals een fashionshow en een studiereis naar Berlijn.

Klaartje coördineerde het hele traject: ideeën bedenken en uitzetten, vrijwillige schrijvers en fotografen aansturen, eindredactie en het begeleiden van de vormgeving. Ook schreef ze zelf ieder nummer enkele artikelen.

2000–2001