Portfolio - Bureau Bax

Wat gebeurt er achter de schermen in het Concertgebouw? Hoe ervaart een BN'er een klassiek concert? Wat drijft een topviolist? En wat zit er in de koffer van een klarinettist? Het Concertgebouw Magazine is bedoeld om een breed publiek te enthousiasmeren voor een bezoek aan het Concertgebouw.

Portfolio

Concertgebouw Magazine

Het Concertgebouw Magazine verschijnt vier keer per jaar. Iedereen die geinteresseerd is in muziek en in het Concertgebouw kan zich via www.concertgebouw.nl gratis abonneren.

Suppoost & Muzieklokaal
Sinds september 2015 heeft het Concertgebouw Magazine een nieuwe look. Ook inhoudelijk is het magazine aangescherpt. Bureau Bax interviewt voor elke uitgave een suppoost en bezoekt bijzondere muziekprojecten voor de rubriek Muzieklokaal. 

Over de vloer 
Voor de rubriek Over de vloer ging Bureau Bax met Monic Hendrickx naar het requiem van Fauré. In de pauze vertelde de actrice over de rol van muziek in haar leven (
 Concertgebouw Magazine, januari/februari 2014).  Met sportverslaggever Leo Oldenburger ging Bureau Bax naar een concert van Eels (Concertgebouw Magazine, september/oktober 2014).

Achter de schermen
In het Concertgebouw werken ruim 350 mensen. Van garderobe-juffrouw en portier tot marketeer en directeur. Wie zijn deze mensen en wat doen ze precies?  Bureau Bax keek achter de schermen en interviewde voor elke uitgave een medewerker van het Concertgebouw (2014-2015).

Enkele verhalen uit het Concertgebouw Magazine staan op de site van het Concertgebouw: 

 https://www.concertgebouw.nl/ontdek/interview-lenneke-ruiten

https://www.concertgebouw.nl/ontdek/achter-de-schermen-sijbrand-toonstra

https://www.concertgebouw.nl/ontdek/ontbijten-met-rutger-brouwer

jan 2014 - 2019