Portfolio - Bureau Bax

In verschillende Europese landen interviewde Klaartje voor de RVU mensen die iets willen verbeteren in hun land. Research, interviews, samenstelling en montage leidden uiteindelijk tot een serie radiodocumentaires van een uur.

Portfolio

Club van 100 Europa

Voor de RVU maakte Klaartje samen met drie collega's een serie van  acht radiodocumentaires (60 minuten per aflevering) over actief burgerschap in Europa. In acht verschillende landen in Europa belichtten ze initiatieven van burgers die iets aan de situatie in hun land willen verbeteren.

Zoals jonge journalisten in Macedoniëdie  die een krant maken om te pleitten voor persvrijheid. Jongeren in Polen die strijden voor homo-acceptatie. Zangers op Cyprus van het Turkse deel en van het Griekse deel die met elkaar zingen en optreden voor wederzijdse acceptatie. En jongeren in Noord-Ierland die op de grens van een katholieke en een protestantse wijk gezamenlijke activiteiten doen. 

Klaartje heeft de research, interviews, samenstelling en montage gedaan van de documentaires op Cyprus en in Noord Ierland. Ook deed ze research voor en is ze als redacteur meegereisd naar Macedonie en Roemenie.

De documentaires zijn uitgezonden in de zomer van 2008 op radio 5 en in een verkorte versie bij de Wereldomroep. 

2008