Portfolio - Bureau Bax

Bureau Bax schreef jarenlang met veel plezier voor het magazine Buitenleven, een uitgave van de BCM met een oplage van 90.000 exemplaren.

Portfolio

Buitenleven

Elk verhaal dat de zussen Klaartje en Frederike voor Buitenleven maakten was een avontuur. Zo gingen ze op bezoek bij de laatste ansjovisvissers van Nederland, wandelden ze met een boswachter door velden vol prachtige Kievitsbloemen en kregen ze een rondleiding van een kasteelvrouw door haar kasteel. Voor de rubriek Huisje Boompje Buitenleven bezochten de ze de mooiste huizen van Nederland. En sinds 2011 interviewt Frederike voor elke editie een bekende Nederlander over zijn of haar buitenleven gevoel. Ze sprak met Ellen ten Damme, Bastiaan Ragas, Anna Enquist, Monic Hendrikx, Emmy Verhey, Hadewych Minis, Fidan Ekiz, Ron Blaauw, Aaf Brand Corstius, Adelheid Roosen, Nadja Hupscher, Annejet van Zijl, Frederique van der Wal, Liz Snooijink, Ntjam Rosie en vele anderen. Frederike: “Interviews met BN’ers hebben vaak een hoog pr-gehalte. Door te praten over natuur, landschappen, Hollandse luchten, pittoreske dorpen en boerenmarkten, leer je de geïnterviewde op een heel andere manier kennen.” 

2008-2018


‘Bij Buitenleven werken we graag samen met Bureau Bax. De zusters voelen de toon van Buitenleven goed aan, denken mee over de aanpak en invalshoek van onderwerpen en leveren teksten op tijd en volledig aan. Het is fijn dat je kunt rekenen op constante kwaliteit.’

Marieke Haafkens, hoofdredacteur Buitenleven, 2014