Bureau Bax - Bureau Bax

Bureau Bax is het tekst- en radiobedrijf van Frederike en Klaartje Bax. Kritisch, origineel en betrokken. De zussen vormen een ijzersterk team.

Bureau Bax

Bureau Bax

Bureau Bax is het tekst- en radiobedrijf van de zussen Frederike en Klaartje Bax. Ze kwamen via verschillende wegen in de journalistiek terecht, werkten jaren intensief samen en besloten in januari 2012 de krachten officieel te bundelen onder de naam Bureau Bax.

De restyling van een magazine, een onderwerp voor een artikel, de aanpak van een radioreportage, de opbouw van een tentoonstellings-catalogus; alle ideeën en plannen worden door de zussen grondig doorgesproken. Ze vullen elkaar goed aan en hebben aan een half woord genoeg. Ze kiezen niet voor de geijkte paden maar zoeken altijd naar een originele aanpak en een verrassende invalshoek.

Bij alle projecten van Bureau Bax zijn beide zussen betrokken. Als een project door een van de twee getrokken wordt, fungeert de ander als klankbord door kritisch mee te denken en feedback te geven. Omringd door een groot netwerk van journalisten, tekstschrijvers, fotografen, grafisch vormgevers, radiomakers en technici, vormen de zussen een ijzersterk team dat staat voor kwaliteit.

Bureau Bax is een enthousiast bureau dat goede ideeën aandraagt en kwaliteit levert. Voor de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) maakt het bureau het magazine Intern. Keer op keer slaagt het erin met beperkte middelen een mooie en inhoudelijk interessante uitgave te maken. Ook voor speciale uitgaven, brochures en flyers schakelt de BNI Bureau Bax graag in.

 

Paul Seuntjens, bestuurslid BNI 2009-2012